Estetik Diş Hekimliği

Diş hekimliği alanındaki yeni buluşlar sayesinde tedaviler artık daha estetik ve sorunsuz hale geldi. Bilgisayar destekli diş hekimliği uygulamaları rutin tedavilerde kullanılmaya başlandı. Neredeyse alternatifsiz olan amalgam dolgulara alternatif olarak kompozit esaslı ışınla sertleşen dolgular estetikle beraber dayanıklılık kazandı. Titanyumun implant üretiminde kullanılmaya başlaması ve yüzey özelliklerine dair gelişmeler gibi diş implantı alanında bir çok gelişme yaşandı. Zirkonyumun dişhekimliği alanında da kullanılmaya başlanması, estetiğin yanında dayanıklılığı da getirdi ve bunun gibi bir çok teknolojik yenilik ile birlikte diş hekimliğinde estetik anlayışı ve endikasyonlarda yeni bir boyut kazandı. Bilim ve teknolojinin diş hekimliği alanına getirdiği yenilikler, estetik diş hekimliği anlayışını oluşturdu ve Afyon daki kliniğimizde estetik diş hekimliği ile ilgili en son teknolojiler kullanılmaktadır.

Estetik diş hekimliği birkaç ana başlık altında incelebilir;

Laminate Vener

Laminate Veneer (Yaprak Porselen)

Laminate veneer (yaprak porselen) estetik diş hekimliği uygulamaları arasında önemli bir yere sahiptir dişlere minimum müdahale ile üstün estetik sonuçlar elde etmek mümkündür. Dişlerin sadece ön yüzeyinden aşındırma yapılır. Neredeyse bir lens kadar ince olan laminate veneerler bondingler vasıtasıyla dişe adapte edilir. Dişlerinizin gerek renk gerek form olarak istediğimiz şekle gelmesini sağlar.

>> Devamını oku

Zirkonyum Diş

Zirkonyum Diş

Eskiden beri kullanılan metal destekli kronlar günümüzde artık estetik beklentileri karşılamakta yetersiz kalmaktadır. Işığı geçirmediği için oluşan opak görünüm, doğal dişlerin canlı görüntüsünü vermekte yetersiz kalır. Bazen diş etine yakın kısımlarda koyu alan oluşması gibi diğer dezavantajlarının olması estetik diş hekimliğinde metal desteksiz porselenlerin ve Zirkonyum kullanımı ihtiyacını doğurmuştur.

>> Devamını oku

Porselen Diş

Porselen Diş

Porselen Diş uygulamasını diğer estetik uygulamalardan ayıran en önemli özellik içlerinde porselene dayanak teşkil etmesi için metal yada zirkonyum gibi altyapı malzemesi kullanılmamasıdır.Yapısı güçlendirilmiş özel porselen kullanılarak hazırlanırlar. Doğal dişlerin ışığı geçirme özelliğini en iyi taklit eden üstün estetik özellikler taşırlar.Işık karşısında gösterdikleri bu tepki porselen dişin canlı görünmesine sebep olur.

>> Devamını oku

Diş Beyazlatma

Diş Beyazlatma

Diş Beyazlatma, mine yüzeyindeki gözenekli yapıya yıllar içerisinde nüfuz eden boyayıcı maddelerin bleaching jelleri yardımı ile çözülmesi işlemidir. Diş’lerin oluşumu esnasında meydana gelmiş olan yapısal bozukluklar ve antibiyotik renklenmelerindede uygulanabilir. Minenin gözenekli yapısından içeri girmiş ve fırçalamanın tesir etmediği renklenmelerin büyük bir kısmında çok başarılı sonuçlar alınır.

>> Devamını oku

Estetik Diş Dolgusu

Estetik Diş Dolgusu

Diş çürüklerinin tedavisinde kullanılan Amalgam dolgular dayanıklı olmalarına rağmen estetik beklentileri çok fazla karşılayamadıkları için günümüzde estetik amaçlı olarak sıklıkla porselen dolgu ya da Kompozit dolgu tercih edilir. Kompozit dolgu için kullanılan farklı isimler de vardır. Diş renginde olduğu için beyaz dolgu veya ışın ile sertleştiği için, Işınlı dolgu, lazer dolgu gibi isimler ile de bilinir. (halk tarafından lazer dolgu ismi ile bilinir.)

>> Devamını oku

Diş Eti Estetiği

Diş Eti Estetiği

Estetik diş hekimliği tedavilerinde amaç kusursuz bir gülümsemedir. Kusursuz gülümsemenin önemli bir ayrıntısı da diş eti estetiği’dir. Hoş bir gülümsemeyi oluşturan tek başına dişler değildir. Dişler, diş etleri, dudaklar, çenelerin birbiri ile olan ilişkisi, yine çenelerin ve burnun bu dokular ile ile uyumu, tüm bunlar güzel bir gülümsemenin ayrıntılarıdır. Eğer hepsi bir harmoni içinde ise güzel bir gülümsemeden bahsedilebilir.

>> Devamını oku